Úprava obočia si vyžaduje minimálne zručnosti a len málo špeciálneho vybavenia. Na úpravu síce často chodíme ku kozmetičke, no bez problémov si vieme obočie upraviť aj sami doma. Ako na to? Aké pomôcky sú na profesionálnu úpravu vášho obočia nevyhnutné? Ako docieliť prirodzený vzhľad? Inšpirujte sa našimi jednoduchými tipmi, vďaka ktorým ušetríte čas aj peniaze a obočie si upravíte kedykoľvek sami doma!

Krok číslo 1: Úprava obočia pinzetou

V kroku číslo je budete potrebovať len zrkadlo a pinzetu. Ideálne je pohybovať sa na dobrom svetle, pretože len tak môžete vidieť všetky chĺpky. Do pinzety si chytíte chĺpok a vytrhnete ho. Ide o metódu, ktorá je trochu bolestivá, no je veľmi precízna a relatívne rýchla, pokiaľ máte minimálnu prax. Okrem pinzety sa dajú používať aj depilačné pásky určené na úpravu obočia, no pri ich aplikácii je potrebné byť nesmierne pozorní, aby ste si neodtrhli aj chĺpky navyše.

Pri trhaní obočia je dobré si obočie najskôr vyčesať dohora a potom trhať chĺpky, ktoré nekorešpondujú s vaši požadovaným tvarom. Vždy si najprv urobte tvar a potom obočie zužujte, prípadne trhajte viac chĺpkov. Nikdy netrhajte chĺpky od začiatku alebo tie, ktoré sú súčasťou vášho pravého obočia. Po vytrhaní nechcených chĺpkov môžete dĺžku obočia upraviť pomocou manikúrových nožničiek, pričom je opäť potrebné obočie vyčesať smerom nahor.

trhanie obočia

Krok číslo 2: Farbenie

Farbenie obočia nevyhovuje každému. Niekto má dostatočne výrazne obočie, iní si ho radšej dokreslí ceruzkou. Pre tých z vás, ktorý si však chodia pravidelne farbiť obočie máme aj návod na doma. Objednajte si set na farbenie obočia (odporúčame siahať po overených a kvalitných sadách). Zväčša sa takáto sada skladá z farby na obočie (voľte takú, ktorá sa hodí k vášmu typu pleti a farbe vlasov), oxidantu, aplikačného štetca a nádobky na miešanie farby. Podľa príslušného pomeru treba zmiešať oxidant a farbu a podľa postupu aplikovať na obočie.

Farbu necháte pôsobiť a po 5-10 minútach farbu z obočia odstránime. Farbu odstraňujeme namočeným vatovým tampónikom. Pokožku okolo obočia môžete dočistiť pomocou odstraňovača farby, ktorý vám pomôže docieliť čistý vzhľad. Pri farbení by ste mali rešpektovať svoj prirodzený tvar obočia, no môžete použiť aj rôzne šablóny. Tvar obočia urobí veľa čo sa týka výrazu a ohraničenia vašej tváre a preto je nesmierne dôležité, aby ste zvolili ten správny pre váš typ tváre.

upravené obočie

Starostlivosť o obočie

V rámci starostlivosti o obočie je dôležité jeho vyživovanie. Ideálnymi produktami sú pritom rôzne prírodné olejčeky. Odporúčame napríklad ricínový olej, ktorý aj stimuluje prirodzený rast obočia. Môžete tak nadobudnúť prirodzený vzhľad, ktorý budete postupne jemne formovať pomocou pinzety, či depilačných pásikov. Po trhaní obočia je dôležité si podráždenú kožu ošetriť výživným prostriedkom, pretože v tejto oblasti máte veľmi jemnú pokožku.