Príchod jesene sa neúprosne blíži a preto je potrebné pripraviť sa na toto obdobie aj čo sa týka nášho šatníka. Mnohí z nás sa už určite tešia na upršané, zahmlené a veterné počasie, kedy sa len zabalíte do deky a budete si popíjať čaj a čítať knižku. Nie každý jesenný deň sa však dá stráviť takto a preto treba vyť vybavený do akéhokoľvek počasia. Čo vám na jeseň nesmie v šatníku chýbať? Ako si pripraviť šatník na jeseň?

🍁Organizácia skrine/šatníka

jeseň

V prvom rade, pokiaľ nejaká sezóna/ročné obdobie končí, je nesmierne dôležité upratať si oblečenie. Letné kúsky musíte schovať a pripraviť si teplejšie jesenné kúsky. Táto reorganizácia má veľký význam, pretože sa oboznámite s kúskami, ktoré v šatníku reálne máte a získate tak prehľad o vašom jesennom oblečení. To isté je dobré spraviť aj s obuvou. Odporúčame tiež všetky kúsky, ktoré sú nenositeľné, prípadne viete, že ste ich vôbec nevyužili posunúť ďalej, prípadne vyhodiť.

🍁Jesenný šatník

Jesenný šatník by mal určite obsahovať kúsky, ktoré sú z pevnejších materiálov. Veľmi obľúbeným štýlom obliekania v tomto období je vrstvenie, lebo takto môžete ešte stále využívať niektoré letné kúsky. Vrstvenie znamená, že na seba naskladáte viacero vrstiev oblečenia, ktoré sa k sebe hodia a zaručíte si tak pohodlie a rovnako vás nebude trápiť zima. Pri vrstvení však musíte myslieť naozaj kreatívne a najmä základným pravidlom je, že nie všetko sa hodí so všetkým!

Teraz sa už ale poďme pozrieť na to, čo by vám v šatníku nemalo chýbať:

🍁Príchod jesene= obdobie svetrov

Počas jesene sú asi najdôležitejšou súčasťou našich šatníkov svetre. Okrem estetického hľadiska sú aj veľmi praktické, pretože sú teplé a dajú sa dobre vrstviť. Vo vašom jesennom šatníku by teda určite nemali chýbať svetre. Veľmi obľúbené a trendy sú roláky, dlhšie kardigany, či obyčajné svetre cez hlavu. Nič nepokazíte s výraznejšími jesennými farbami, ale tiež sú vďačné aj minimalistické kúsky v neutrálnych odtieňoch.

🍁Kabáty a saká

Okrem svetrov sú neodmysliteľnou súčasťou jesene aj kabáty, či saká. Kabáty, spolu so sakami, sú veľmi trendové kúsky, ktoré nikdy z módy nevyjdú. Pokiaľ chcete investovať do kvalitného kabátu, určite neváhajte, no vyberajte si nadčasové elegantné modely, ktoré naozaj vynosíte a nevyjdú z módy. Takéto kúsky môžete využiť rovnako aj v teplejších zimných dňoch, prípadne na jar. Ide o univerzálne kúsky, ktoré sa ľahko kombinujú a patria medzi must haves vo vašom šatníku.

jesenný outift

Saká sú v dnešnej dobe už menej používaným kúskom v šatníku, keďže ľudia obľubujú pohodlie a nesiahajú až tak po elegancii. Sako v neutrálnej farbe predstavuje tiež jeden zo základných kúskov, keďže sa hodí na akúkoľvek formálnu príležitosť. Pokiaľ vo vašom šatníku žiadne nie je, mali by ste sa po nejakom určite poobzerať. Saká sa však dnes už kombinujú aj do ležérnych outfitov, kde pôsobia viac uvoľnene a zároveň sú nesmierne trendy.

🍁Nepremokavé topánky

Jeseň sa často spája s nie veľmi prívetivým počasím a preto je niekedy náročné vyzerať dokonalo a cítiť sa príjemne. Jedna z vecí, ktorú však vo svojom šatníku nutne potrebujete sú určite kvalitné nepremokavé jesenné topánky. Či už budú na opätku, nižšie alebo vyššie je len na vás. Základom je však materiál a odolnosť, aby ste mali nohy vždy v teple a tak ste okrem dokonalého výzoru dbali aj na svoje zdravie. Kvalitné topánky sú dôležité v každom ročnom období a dnes už viete zohnať nespočetné množstvo nadčasových kúskov.

Tak čo? Naladili sme vás na jesenné počasie? Upracte si šatník a dokúpte všetky jesenné nezbytnosti, aby ste si mohli užiť jeseň prakticky a štýlovo. Čo nesmie v jesennom šatníku chýbať vám?